Reka Lim Foto:TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ

Reka Lim, koja je usled intezivnih padavina u Srbiji i na severu Crne Gore u porastu, izlila se u prijepoljskom naselju Ivanje.

„Zbog izlivanja reke Lim u prijepoljskom naselju Ivanje, zatvorena je jedna saobraćajnica u tom naselju, a zbog predosteožnosti od večeras je zatvoren i viseći most u centru Prijepolja“, rekao je načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje, Izudin Šantić.

Prema rečima Šantića, pretpostavlja se da je reka Lim dostigla trenutni maksimum i da će u toku noći doći do opadanja, prenosi portal PP media.

Štab za vanredne situacije u pripravnosti

Opštinski Štab za vanredne situacije u opštini Prijepolje je u konstantnom zasedanju kako bi pratili situaciju na terenu i blagovremeno reagovali.

Inače, na teritoriji opštine Prijepolje, danas je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti od poplava. Predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanredno stanje na teritoriji četiri mesne zajednice: Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

U prijepoljskom naselju Brodarevo intezivno se radi na izgradnji nasipa koji bi sprečili reku da izađe iz svoga korita.

U Brodarevu meštani izgradili odbrambeni nasip

„Lim je i dalje u porastu. Prema informacijama koje imamo, u Crnoj Gori je u stagnaciji, tako da se nadamo da će sve proći kako treba. Trenutno se izvode radovi, po nalogu JP „Srbijavoda”na zaštiti Brodareva, odnosno naselja Jalija od izlivanja Lima i ugrožavanja domaćinstava”, rekao je Armin Mujezinović, ispred mesne zajednice Brodarevo.

U prethodnim danima je izgrađen privremeni nasip, na kome se i dalje izvode radovi, a koji u najvećoj meri sprečava izlivanje Lima u ovom delu Prijepolja, prenosi PP media.

Do opasnosti od poplava i izlivanja Lima došlo je zbog obilnih kišnih padavina koje trenutno pogađaju Crnu Goru, kiša pada i na području prijepoljske opštine.

BONUS VIDEO: Dnevnik TV Nova proverava na licu mesta: Da li je u Kraljevu i Čačku posle poplava popravljeno što je obećano?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar