Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ekološki front iz Novog Sada upozorio je danas da će izgradnja mosta na području Šodroša biti poput "zidanja Skadra" jer će kako su najavili, aktivisti okupljeni oko Šodroš Survivor kampa "učiniti sve" da zaštite životnu sredinu na tom prostoru.

Reagujući na navode izvođača radova, kineske kompanije CRBC (China road and bridge company) da im je „narušen poslovni ugled“ zbog incidenata tokom nedavnih protesta na Šodrošu, iz Ekološkog fronta su upitali zašto bi gradjani imali poverenja u tu kompaniju.

„Da li CRBC očekuje da narednih par godina naoružane snage MUP-a Srbije opremljene za razbijanje demonstracija obezbeđuju radove na izvodjenju izgradnje mosta“, upitali su iz Ekološkog fronta.

Iz tog pokreta su pitali i o čijem trošku bi to trebalo da se sprovede.

„Zašto mislite da građani Novog Sada i Srbije, koje kritička misao nije napustila, treba da imaju poverenja u dobronamernost, stručnost i ‘ugled koji uživa’ vaša kompanija kada ste se ‘zagrcnuli’ već kod postavljanja ograde u cilju otpočinjanja pripremnih radova“, naveli su u saopštenju.

Poručili su kineskoj kompaniji „da pritisne“ nadležne institucije da ih „ne guraju u dalje probleme“ sa gradnjom mosta bez arhitektonskog projekta i prateće zakonski neophodne dokumentacije.

„Možda to za bahatu gradsku vlast Novog Sada nije važno jer se prave da su iznad zakona, ali to vašu kompaniju ne treba da koči da zaustavi radove i potraži odgovornost od političara koji su stvorili situaciju za rušenje vašeg imidža i svih drugih problema koji su se dešavali prethodnih dana“, naveli su iz Ekološkog fronta.

BONUS VIDEO: Drama oko Šodroša: Zašto (ni)je dobro da se gradi na tom mestu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar