Foto: Nova.rs

Ako ste pomislili da su ovo slike iz nekog mesta u Ukrajini koje je opustošeno nakon ruske invazije, prevarili ste. Reč je o autobuskoj stanici u Kraljevu.

Pogledajte kako trenutno izgleda glavna autobuska stanica u Kraljevu i zbog čega već mesecima negoduju mnogi koji su svesni da prvi utisak o nekom mestu, tj. onima koji u njega dolaze autobusom ostavlja upravo autobuska stanica.

„Izgleda kao neko mesto u kojem se dogodilo nešto strašno. Apokaliptično“, kaže student Miloš koji sa slušalicama u ušima čeka autobus za Beograd.

Pojedini, oni stariji, kažu da ne autobuska stanica u vreme infekcije i ratova na ovim prostorima izgledala savršeno. A danas, kao scene iz niskobudžetnih horor filmova.

Foto: Nova.rs

„Sećam se kad sam polovinom 90-ih išao u srednju školu. Stanica je bila puna. I bila je čista. Prijatno su se osećao. Iako je vreme bilo daleko teže nego sada. Ostavili su je baš od tada da trune. I uspeli su. Bruka i sramota ovog grada na Ibru“, objašnjava Radovan iz okolnog Vitanovca.

Foto: Nova.rs

Grad Kraljevo je polovinom jula otkupio glavnu autobusku stanicu za skoro 79 miliona dinara. Rekonstrukcija objekta i uređenje pravnog statusa će potrajati. Ali, niko ne zna do kada.

Foto: Nova.rs

„Ne mogu da kažem kada ćemo završiti taj proces, jer su procedure često duge. Ne sprovode se samo na nivou grada i zato ne mogu da dajem precizne rokove. Predstoji nam veliki posao od koga je onaj građevinski najjednostavniji. Na primer, treba da odlučimo u kom će statusu biti autobuska stanica. Ako želimo da Grad i upravlja njome, to bi značilo osnivanje novog javnog preduzeća i za sobom povlačilo neke dugoročne obaveze. Treba sagledati obe opcije. Što se tiče same rekonstrukcije, najpre treba uraditi projekat. To do sada nismo mogli, jer smo tek ušli u posed“, rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

BONUS video: Protest poljoprivrednika iz okoline Kraljeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare