Foto:Screenshot/Twitter/@SofronijeUE

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na kojoj mazi psa, a koji izgleda kao da želi da pobegne glavom bez obzira, tokom obilaska Pešterske visoravni, na Privremenom poligonu gde je izvedena združena taktička vežba s bojevim gađanjem Vojske Srbije, izazvala je velku pažnju građana. Jedni su se smejali, drugi komentarisali da Vučić čak i psa mazi neprirodno, a sada se na društvenim mrežama pojavio i video snimak ovog događaja, koji je još više zaprepastio javnost.

Naime, Vučić prilazi psu, koji je bukvalno ukočen i podvijenog repa, i obraća mu se rečima „zdravo lepotanu“.

Oštorm oku tviteraša nije promaklo da je pas stajao nepomično, dok ga je Vučić neprestano „mazio“, držeći ruku na njemu kao da je zalepljena.

U pozadini se čuju meštani, koji predsedniku najpre kažu „vidiš, nema da beži“, na šta on dobacuje „gde da beži“, a zatim mu preporučuju da makne ruku, jer je kuca lukava.

Kao i fotografije, pomenuti video snimak izazvao je ogromnu pažnju građana, koji u komentarima navode „da Aleksandar ne ume ni psa da pomazi kao čovek“.

„Izmuči jadnu životinju“, „Jadno kuče, izbezumljeno“, „Mislim da bi trebalo obavestiti udruženje za zaštitu životinja“, neke su od konstatacija komentatora.

Pojedini dodaju da svaki vlasnik psa može po govoru tela ove kuce, da zaključi da psi drhte od straha kad im prilazi Aleksandar Vučić, dok drugi ističu da dovoljno govori to što je pas podvio rep.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ranije je prikazivao sebe kao ljubitelja životinja, ali su one uvek nekako bile u starhu kad im priđe. Naime, kod šteneta Paše, šarplaninca kojeg je Vučić poklonio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilikom njegove posete Beogradu, takođe su se videli nepoverenje i strah u Vučićevoj blizini.

Inače, Putin se sa Pašom poigrao u Palati Srbije, ali je na kraju odbio poklon.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare