Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz sredstava tekuće budžetske rezerve biće izdvojeno 59,7 miliona dinara ili oko pola miliona evra za projekat izgradnje multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako piše u Rešenju, na sednici Vlade pre dva dana ta sredstva su odobrena Ministarstvu omladine i sporta, odnosno Budžetskom fondu za finansiranje sporta, radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava neophodnih za realizaciju projekta „Nacionalni trening centar za šest sportova – Multifunkcionalna dvorana u Košutnjaku“.

Inače, izgradnja ovog sportskog centra u nekoliko navrata bila je u žiži javnosti, a zbog seče stabala na Košutnjaku, koja je bila neophodna da bi se započela gradnja ove dvorane. Građani su protestovali, blokirali kamione koji su odvozili posečena stabla i okupljali se ispred Opštine Čukarica.

Kako su pisali mediji, prvi masovniji protest organizovali su u u junu prošle godine pokret Zelene brigade i Zelena stranka pod nazivom “Dosta je masakra zelenila”.

Investicija od 12 miliona evra

Kako su mediji ranije objavljivali, ovaj sportski centar gradi se na površini 3,36 hektara, a ukupna vrednost projekta iznosi 12 miliona evra.

Udruženje građana „Stop uništavanju Košutnjaka“ samu lokaciju smatra spornom jer, kako kažu, u blizini postoji druga lokacija koja je slobodna i gde ne bi bilo potrebe za sečom drveća.

Građani koji su protestovali sastajali su se s predstavnicima Ministartva građevinarstva, a na sastanku im je rečeno da je „sve urađeno po zakonu“ i u „skladu sa ekološkim standardima“.

Najavljeno je i sađenje dvostruko većeg broja stabala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare