Foto: Nova S

Novinar Ivan Mrđen bio je gost emisije "Među nama". Sa voditeljkom Radom Đurić, govorio je o spomeniku Stefanu Nemanji, duhu Beograda, Goranu Vesiću, ali i mnogim drugim temama.

Mrđen je na početku rekao da je priča oko spomenika Stefanu Nemanji priča jedne vlasti, koja želi da ostavi nešto monumentalno iza sebe.

„Imam jedan izraz koji često koristim u svojim komentarima, koji zovem „urbahanalije“. To su razni pokušaji da se Beograd preuredi, po idejama nekih ljudi, a za mene je simbol tog razmišljanja bio i ostao Cvetni trg. On je bio jedan od najlepših trgova u Beogradu, a danas je to jedna obična betonska ploča“, rekao je Mrđen na početku.

On je dodao da se Beograd u poslednjih 30 godina prilično izmenio.

„Došli su neki novi ljudi, otišli su oni koji su bili duh Beograda. Meni su od tri ćerke, dve otišle u inostranstvo. Po pola razreda od svake ćerke je otišlo u druge zemlje“, nastavio je Mrđen.

Mrđen je napomenuo da je on u svojim tekstovima mogao da napiše šta želi o Aleksandru Vučiću, ali da nije smeo da pomene Gorana Vesića.

„Vesić u mojim komentarima nije smeo čak ni u aluzijama da bude. To je trajalo zadnjih godinu, godinu i po dana“, rekao je Mrđen.

O čemu je još govorio Ivan Mrđen pogledajte u videu:  

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar