Foto: Printscreen Eko straža

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom firme “Ukras” iz Novog Pazara, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice, izazvavao je burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Međutim, kako prenosi Radio Sto plus, Gradska uprava Novog Pazara poverila je posao asfaltiranja oko 13 kilometara postojećih ulica i putnih pravaca, upravo firmi “Ukras”, a posao je vredan oko 3,25 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Protiv novopazarske firme “Ukras” komunalni inspektor lokalne samouprave Novog Pazara podneo je u maju prošle godine zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz njihovog miksera za beton na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena istog meseca, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni. Vlasnik firme je sudu dostavio pisanu odbranu, dok je zastupnik “Ukrasa” izneo odbranu pred postupajućom sudijom.

“Postupak je i dalje u toku, potrebno je da se izvede još jedan dokaz”, rekli su tada u Prekršajnom sudu u Novom Pazaru.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove u Novom Pazaru su zbog toga sproveli inspekcijski nadzor. Nakon sačinjenog zapisnika u Prekršajnom sudu podneti su zahtevi za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i direktora firme.

Komunalni inspektor je u prijavi od Prekršajnog suda zatražio da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

Ali, od tada se izgubio svaki trag pomenutoj firmi. Bar kada je javnost u pitanju. Sve dok se nije saznalo da je firma “Ukras” dobila milionski posao asfaltiranja ulica u Novom Pazaru.

Kako je saznao Radio Sto plus, prvobitni tender, raspisan u oktobru prošle godine, obustavljen je jer je u jedinoj, zajedničkoj ponudi “Ukrasa” i “Složne braće Zoran i Nele” iz Nove Varoši, vrednoj oko 384 miliona dinara, “nedostajalo sredstvo obezbeđenja ozbiljnosti”.

Usledio je pregovarački postupak u sklopu kojeg je “Ukras” dostavio ponudu sniženu za oko 350.000 dinara, odnosno, vrednu 383,5 miliona dinara, posle čega je tenderska komisija odlučila da im dodeli ugovor.

Ponudom je predviđeno i da “Ukras” angažuje kompaniju “Složna braća Zoran i Nele” kao podizvođača 40 odsto radova.

Te dve kompanije imaće zadatak da asfaltiraju 40 ulica na teritoriji Novog Pazara, njihovih krakova, pristupnih i seoskih puteva različite dužine.

BONUS VIDEO: Novi Pazar u 2023. godini dobija novu turističku infrastrukturu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar