Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zoran Jovanović već 27 godina radi kao vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd. Svakoga dana u glavni grad dolazi iz Šapca. Upoznali smo ga na liniji 704 i sa njim popričali (a o čemu bismo drugom) o životu vozača u vreme korone. On uspeva da "pobegne" virusu, ali kaže da među njegovim kolegama ima zaraženih.

„Mislim da svi nose maske, nema putnika puno, narod se povukao, to je očigledno“, tako nam opisuje trenutno stanje stvari.

Vozači su u čestom kontaktu sa ljudma, pa su izloženi riziku i mogućnosti da se zaraze.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Čujem da ima zaraženih kolega, njih sedam – osam u našem pogonu u Zemunu. Menjao sam jednog kolegu, bio je u izolaciji 14 dana, ali nije teško bolovao. Dao je 4.500 za lekove“, priča nam Zoran.

On se, uverava nas,  revnosno pridržava mera protiv korone.

„Ja se pridržavam svega, masku stavim kada pođem iz Šapca u osam sati ujutro  i skinem je kada dođem kući u pola osam uveče. Da li se plašim? Pazi, ne može ovo nikoga obići. Kažu tog virusa ima u vazduhu. Ipak, ne plašim se toliko – šta je tu je“, pomirljiv je Zoran.

Zanimalo nas je i kakvi su putnici, da li je bilo nekih zanimljivih primera i priča koje su mu ostale u sećanju.

„Nađe se neko ko traži dlaku u jajetu. Ipak, sve je zadovoljavajuće“, ne želi da ogovara i kritikuje. Pitali smo ga i da li ima nekih stvari koje bi za vozače GSP-a mogle da se poprave i olakšaju?

„To su malo veće priče koje nemaju veze sa koronom. Ima tu puno kojekakvih nedostataka. Ali, ne pitamo se mi radnici“, zaključuje Zoran i počinje vožnju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar