Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Samo sačuvajte ovu decu, pomozite im da svoja interesovanja šire. Oni su naše bogatsvo, njih treba dalje negovati. Srbiji trebaju ovakva deca, ovakvi ljudi. Jata ovih belih golubova, belih anđela". Tim rečima baka Miroslava Rakočević (86) iskazuje svoju zahvalnost osoblju koje o njoj brine u bolnici u Batajnici. Ova učiteljica u penziji oporavlja se od korone i očekuje da uskoro napusti bolničku postelju i lečenje nastavi kod kuće.

„Prvi put sam ovde u ovoj bolnici. Hitno sam dovedena, usred noći. Bila sam zadivljena prijemom. Sjatili su se kao beli golubovi“, prezadovoljna je tretmanom koji ima. Mlado osoblje, lekari i medicinske sestre, tu su da pruže najbolju moguću terapiju, ali i podršku.

„Je l’ Vas boli, kako ste? Jedan prinosi, drugi odnosi. Gledam ih kako postupaju i kada se dele lekovi. To je nevereovatno, neviđeno. Ni u jednoj bolnici to nisam imala prilike da vidim. Toliko ljubavi, toliko znanja. Neki od njih imaju samo dvadesetak godina. Ne znam gde su ih pokupili. Za to kako oni rade treba praksa, a oni je već imaju u sebi. Imaju nešto što ih čini bogatima i što ih tera da rade. Pacijenti sa mog odeljenje otišli su na nogama, a ne u vrećama, a sve zahvaljujući tome što su pažljivo negovani i paženi“, priča nam baka Miroslava.

Za one koji misle da korona ne postoji smatra da su nerazumni ljudi.

„Ja sam od početka nosila i masku i rukavice, sve sam ispoštovala. Ipak, odjednom me je zakačilo za Božić. Stravičan kašalj, gušenje. Nisam mogla da dođem do vazduha. Vidim da je vrag odneo šalu, otišla sam u ambulantu. Proverili su, i nakon svih snimaja i ispitavanja konstatovali su, to je to – korona“, objašnjava baka Miroslava svoju bitku sa koronom.

Ekipa Nova.rs je baka Miroslavu upoznala tokom obilaska crvene zone u batajničkoj bolnici. Ostavljamo je da se odmara i oporavlja, želimo joj brz oporavak i povratak kući, a ona nas ispraća ređajući imena mladića i devojaka koji su o njoj brinuli u bolnici, pod skafanderima: „Nemanja, Jovana, Vuk…“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare