Aktivistkinja iz Majdanpeka Irena Barbulović sinoć je, u stanu u kojem živi sa porodicom, spremala decu za spavanje kada je na vrata njenog stana pokucala policija sa nalogom za pretres koji je trajao skoro dva sata. Barbulović nije jedina - sinoć su pretresani stanovi četvoro ekoloških aktivista koji su branili planinu Starica kod Majdanpeka, a troje ih je privedeno. Aktivisti su planinu morali da brane od detonacija i razaranja koje joj, kako tvrde, priređuje kompanija Ziđin.

Kako Barbulović priča za portal Nova.rs, sinoć oko 22.30 policija je došla u stan i pokazala nalog za pretres, koji se odnosio na stan njenog nevenčanog supruga.

„On nije bio u stanu, tu smo bili deca i ja. Pretres je trajao oko sat i po ili dva vremena“, kaže Barbulović.

Krivično delo zbog kog su pretresali stan jeste „izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti“.

„Već danima aktivisti trpe ovo – sinoć su stanovi nas četvoro pretresani, a troje aktivista je privedeno. Umorni smo od toga. Oni znaju da imamo decu, a dolaze noću“, kaže Barbulović i dodaje:

„Moja deca znaju zbog čega je policija bila u našem stanu. Sve sam im objasnila, ‘spremili smo se’ na to da će do pretresa doći“.

Inače, prvi aktivista koji je bio priveden jeste Vladimir Božić, čije je saslušanje trajalo šest sati, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati. On danas treba da bude saslušan, a trebalo bi i da do večeras bude pušten iz pritvora.

Poziv na saslušanje dobio je i odbornik i aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, koji će se odazvati pozivu danas oko 18 časova.

BONUS VIDEO Ćuta održao čas patriotizma SNS odbornicima u Majdanpeku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar