Institut za transfuziju u Beogradu saopštio je danas da raspolaže petodnevnim rezervama krvi svih krvnih grupa, rekla je jutros Ivana Rodić iz te institucije.

„Dovoljne su rezerve svih krvnih grupa. U kontinuiranoj smo komunikaciji sa bolnicama u kojima su smešteni povređeni pacijenti, ali i sa Ministarstvom zdravlja“, rekla je Rodić za Radio-televiziju Srbije.

Ona je navela da je u sredu i četvrtak prikupljeno gotovo 800 jedinica krvi u toj instituciji i dodala da gužve očekuje i danas.

„Ovo je jedna velika lekcija za sve nas, vezano za dovoljne rezerve krvi, da to mora biti kontinuirani proces i da ljudi naprosto ne treba da čekaju naslov u crnoj hronici, nego da je dovoljno da uđu na sajt Instituta i da vide stanje krvi“, kazala je Rodić.

U sredu, 3. maja, 13-godišnji učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio je osam učenika te škole i radnika obezbeđenja, a povredio još šest đaka i nastavnicu.

Noćas je nedaleko od Mladenovca 21-godišnji muškarac automatskom puškom ubio osam i povredio 14 osoba i uhapšen je jutros nakon višečasovne potrage.

VIDEO Najnoviji izveštaj o stanju ranjenih kod Mladenovca: Dve osobe životno ugrožene, najmlađi ubijeni imao samo 15 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar