Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inspektori za javni linijski prevoz putnika Sekretarijata za inspekcijske poslove prilikom kontrole ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza pronašao je 40 vozila bez funkcionalne klime, zbog čega je izdato 40 prekršajnih naloga u iznosu od 800.000 dinara.

Tokom kontrole je utvrđeno da 40 vozila nije imalo funkcionalnu klimu, od toga 29 privatnih prevoznika i 11 vozila GSP-a.

„Inspektori kontrolišu njihovu ispravnost u skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni Celzijusovih“, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Za svako vozilo čija klima ne funkcioniše, inspektori izdaju prekršajni nalog prevozniku u iznosu 20.000 dinara, počev od 20. maja. Izvršeno je, kako se navodi, 27 terenskih kontrola na terminusima i pregledano 449 vozila.

„Kao i prethodnih godina, apelujemo na prevoznike da redovno održavaju klima-uređaje u svojim vozilima, kako bi se rizik korišćenja vozila gradskog prevoza tokom visokih temperatura sveo na minimum“, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO – Pukao tender za nabavku gradskih vozila,a raspisano dva tendera za promociju prevoza

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar