Gornje Nedeljice Foto:Privatna arhiva

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da se u Gornjim Nedeljicama odvija terenski nadzor i proverava da li je zemljište nakon isteka odobrenja za istražne radove, vraćeno u prvobitno stanje. Ovom prilikom Ministarstvo, nakon pisanja Nove, objašnjava zašto se rudarski inspektor vozio u automobilu kompanije "Rio Save", navodeći da se obilazak spornih lokacija vrši sa subjektom koji je predmet nadzora.

„Povodom senzacionalističkih naslova u pojedinim medijima, da je inspektor viđen u automobilu kompanije “Rio Sava” i primedbi da je samo jedan inspektor u nadzoru, obaveštavamo javnost da se inspekcijski nadzor vrši u skladu sa zakonom i propisanim procedurama, što podrazumeva da se obilazak nadziranih lokacija, u ovom slučaju istražnih bušotina, vrši sa subjektom koji je predmet nadzora, kao i da inspekcijski nadzor ne traje jedan dan, već se vrši, po planu i nalogu za inspekcijki nadzor, do okončanja nadzora“.

PROČITAJTE JOŠ

Vanredni inspekcijski nadzor vrši se po zahtevu nevladinih organizacija, koje će, kao podnosioci predstavke, po okončanju nadzora biti obaveštene o njegovom ishodu“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, od jutros je u Gornjim Nedeljicama u toku prava pometnja u vezi sa poslovima „Rio Tinta“ u ovom kraju, a u režiji inspektora, policije, zvaničnika firme i meštana. U toku je inspekcijski nadzor jama koje su korišćene za istraživanje litijuma u ovom kraju, zbog čega je u Nedeljicama inspektor za rudarstvo. Kako nam javljaju meštani, inspektor je na lokaciju stigao jutros, u automobilu čiji je vlasnik „Rio Sava“, ćerka firma „Rio Tinta“.

BONUS VIDEO:  Rudarska inspekcija u Gornjim Nedeljicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar