Foto:Google maps

Nakon što je D. L. (31) preminula u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, dva dana posle porođaja u Opštoj bolnici Leskovac, direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević je, kako nezvanično saznajemo, još juče naložio sprovođenje unutrašnje kontrole, a danas su u bolnici inspektori Ministarstva zdravlja.

Podsetimo, porodilja iz Vlasotinca je u Kliničkom centru Niš preminula usled obilnog krvarenja, nakon porođaja carskim rezom, u sedmom mesecu trudnoće.

Ona je rodila zdravu bebu, a ovo joj je bio prvi porođaj.

Foto: Shutterstock

„Direktor je juče naložio unutrašnju kotrlu, kako bismo ispitali šta se dogodilo i zašto je došlo do tako obilng krvarenja“, rekao je izvor Nova.rs, iz leksovačke bolnice, a danas je u ovoj bolnici inspekcija ministarstva.

Pročitajte još:

Članovi porodice preminule porodilje tvrde, kako pišu Južne vesti, da nije imala zdravstvenih tegoba i da se posle porođaja osećala dobro.

Oni sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige. Očekuju nalaze iz Opšte bolnice Leskovac i poručuju će neko morati da odgovara za njenu preranu smrt.

pacijent korona leskovac
Foto:N1

„Nakon porođaja bila je u najboljem redu. Čula se sa nama, ali već narednog dana, a to je bilo juče, prevezena je za Niš, a kao razlog su naveli mali broj trombocita i da mnogo krvari i da joj je krv razređena“,kažu iz kruga porodice.

Otpusnu listu iz niškog Kliničkog centra su dobili, sada očekuju da dobiju i sve nalaze iz leskovačke Bolnice i napominju da sumnjaju da je greška napravljena prilikom porođaja zbog kojih je izgubljen jedan mlad život.

***

BONUS VIDEO: Stop akušerskom nasilju – bezbednost porodilja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar