U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 7.804 pozitivnih na koronavirus, a od posledica zaraze umrlo je još 54 ljudi.

Testirano je 22.316 građana, a na respiratorima je 319 pacijenata.

***

U Srbiji tokom jučarašnjeg dana 7.818 osoba označeno pozitivnim na koronavirus, a preminulo je 57 ljudi.

Testirano je tada ukupno 20.514 osoba, a na respiratorima je bilo 289 pacijenata.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da zdravstveni sistem nije kolabirao i naglasio da se lekari i medicinske sestre bore „vrhunskom snagom“.

Lončar je naveo i da bi vakcina protiv korone mogla da bude u opticaju tek u aprilu.

***

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 bi u narednim danima trebalo da održi sednicu, a glavna tema biće nove mere za sve naše građane koji bi u narednom periodu trebalo da dođu u Srbiju za praznike, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Tačan datum nove sednice Kriznog štaba još nije poznat, ali po pisanju medija ona će biti održana najkasnije do petka.

***

Imunolog Srđa Janković pozvao je građane da smanje sve kontakte van svog domaćinstva i da Novu godinu dočekaju sa porodicom bez okupljanja.

On je naveo da su okupljanja sa razlogom zabranjena. Cilj mera koje su na snazi je da se spreči pogoršanje situacije, zatim da se stabilizije stanje, a tek onda počcne da se poboljšava.

“Još je rano pričati o poboljšanju situacije, ali je važno da ne vidimo više pogoršanje. Od toga će zavisi predlozi daljih mera. Naglasak nije samo na pooštravanju mera, već da se sprovode mere koje su na snazi”, naglasio je Janković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare