Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Okupljanje kojim će građani Beograda odati počast Đorđu Balaševiću zakazano je za 18 časova na Trgu Nikole Pašića, ispred Kombank dvorane, gde je Balašević imao poslednji koncert u glavnom gradu. Poziv za ovo okupljanje počeo je još sinoć da se širi društvenim mrežama.

„Dragi moji sutra u 18 časova na trgu Nikole Pašića, da zapalimo svecu i poželimo mirno more našem panonskom mornaru. Tu je imao i poslednji koncert u Beogradu, red je da mu zahvalimo za sve stihove“ napisao je jedan od korisnika Tvitera da bi se poziv ubrzo proširio i među ostalim korisnicima.

 

Od Đorđe Balaševića koji je preminuo juče u 68. godini od posledica zaraze koronavirusom, oprašta se cela Srbija, ali i region. Najdirljivije je bilo sinoć u njegovom rodnom Novom Sadu, gde su nakon što je objavljena vest o Baleševićevoj smrti na ulicama viđeni ljudi koji plaču u neverici.

Poštovaoci Đorđa Balaševića okupili su se sinoć na Trgu slobode u Novom Sadu i palili sveće i ostavljali cveće u čast ovog slavnog kantautora.

 

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare