Panos Kammenos
Panos Kamenos Foto:EPA/DOMENIC AQUILINA

Nekadašnji ministar odbrane Grčke Panos Kamenos vakcinisan je Sputnjikom V u Beogradu. On se zahvalio braći iz Srbije "na prilici da povrati slobodu".

POGLEDAJTE JOŠ:

„Zahvaljujem se braći Srbima koji su meni i stotinama hiljada stranaca pružili priliku da povratimo slobodu. Ovde se život vratio, sve je otvoreno i svi su vakcinisani. Za 10 dana počinje i proizvodnja Sputnjika, dok kod nas vlada medijski teror“, napisao je Kamenos na svom Tviter nalogu.

Na Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak nedavno je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

„Srbija je postala prva država u Južnoj Evropi koja će proizvoditi Sputnjik V. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima“, navedeno je u saopštenju.

Navedeno je da će u narednoj fazi biti omogućen izvoz ovih vakcina iz Srbije u druge države regiona.

„U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta Torlak u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnjik V. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu“, izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine Sputnjik V  koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar