Foto: Zoran Ilić

U humanitarnoj aukciji "Srce za decu iz Zvečanske", koju su organizovali Blic Fondacija i Olimpijski komitet Srbije, prikupljeno je milion dinara.

Za samo deset dana, koliko je trajala aukcija Blic fondacije, srpskih olimpijaca i Olimpijskog komiteta Srbije, za 23 predmeta srpskih olimpijaca koji su se odrekli svojih najdražih uspomena sa Olimpijskih igara u Tokiju izlicitirano je 936,050 dinara, a ostatak do milion dinara obezbedila je Blic fondacija, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „naši vrhunski sportisti Novak Đoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Filip Filipović, Branislav Mitrović, Zurabi Datušavili, Dejan Majstorović i drugi još jednom dokazali pravi olimpijski duh.

Foto: Zoran Ilić

Direktorka „Ringier Aksel Springera“ i Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović uručila je darove za najmlađe i slatkiše za nešto stariju decu, a potom je, zajedno sa predsednikom OKS Božidarom Maljkovićem, predala ček od milion dinara direktoru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoranu Milačiću.

„Za 10 dana humanitarne aukcije Blic fondacije uspeli da smo da sakupimo milion dinara za one kojima je pomoć najpotrebnija. Našim najmlađima roditeljsku ljubav ne možemo nadomestiti, ali im možemo pokazati da mislimo na njih, da nisu zaboravljeni, da vodimo računa o njima i da nisu sami i zato ovaj milion odlazi na poboljšanje uslova u kojima žive deca u Zvečanskoj: 32 bebe, tridesetoro dece od tri do 7 godina i 90 dece školskog uzrasta“, rekla je Drakulić Petrović.

Zahvalivši se na donaciji, Milačić je rekao da će se sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova života dece na smeštaju, posebno na obezbeđivanju sportskih sprava i razvoju sportskih aktivnosti.

„Obezbeđena sredstva su značajna, ali je još značajnija namera da se sazna u javnosti da neka deca ne mogu živeti u porodicama i da im treba podrška ne samo zaposlenih, već šire javnosti, kako bi lakše premostili sve probleme koje nosi život van porodice“, rekao je Milačić.

Foto: Zoran Ilić

Svi zainteresovani koji žele da se pridruže Blic fondaciji i pomognu deci iz socijalno ugroženih porodica mogu da:

· pošalju SMS na humanitarni broj 2552 (cena poruke 100 dinara, važi za sve mreže)

· uplate sredstva na račun Blic fondacije:

u dinarima na: 325- 9500500148315-93

u evrima na: 9601500148316 70

u švajcarskim francima na: 9604500148318 49

u dolarima na: 9602500148317 62

(OTP BANKA SRBIJA A.D. NOVI SAD.).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar