Foto:Promo/USUF

Članovi Udruženja samostalnih umetnika fotografije (USUF) ponudili su svoja dela za humanitarnu aukcijsku prodaju slika, a sav prihod namenjen je porodicima bivših i sadašnjih osuđenika. Aukcija slika biće održana u utorak 16. februara u galeriji "Nikola Radošević" u Beogradu.

Humanitarnu prodaju slika pod motom „Humanost za ravnopravnost“ zajednički organizuju USUF, Udruženje za postpenalni prihvat i resocijalizaciju osuđenih lica „Novi početak“ i galerija „Nikola Radošević“.
Prihod od prodatih slika namenjen je realizaciji programa za pomoć porodicama i deci osuđenih lica, samohranim majkama i nezaposlenim bivšim zatvorenicima.

Foto:Promo/USUF

Programi koje sprovodi udruženje „Novi početak“, usmereni su na intenzivno zapošljavanja i realizaciju radionica za osnaživanje porodica osuđenika za funkcionalan i dostojanstven život, obuku žena za tražena zanimanja u oblasti nege i lepote, pokretanje sopstvenog pogona za pakovanje, gde bi zaposleni bili isključivo osuđenici, zatim umetničke radionice za decu osuđenih lica, kao i radionice za sprečavanje vršnjačkog nasilja i kontrolu besa, navedeno je u saopštenju tog udruženja.

Foto:Promo/USUF

U ovom udruženju ističu da su bivši osuđenici, a pogotovo nihova deca i porodice često stigmatizovani u celokupnom društvu i institucijama sistema, te smatraju da bi realizacija programa podrške i pomoći pomogla otklanjanju predrasuda i ubrzala njihovu resocijalizaciju i integraciju u sve tokove društva.

Aukcijska prodaja slika biće održana 16. februara u galeriji „Nikola Radošević“, a početak je zakazan za 14 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare