Foto: Printscreen/Kossev

Zbog više radnika, kojima je tokom vikenda potvrđen pozitivan test na koronavirus, Opština Severna Mitrovica, obustavlja rad do daljeg, potvrdila je za Kontakt Plus radio zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Hodžić očekuje da se „jave i drugi službenici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, da bi potvrdili ima li još slučajeva, te preduzeli mere zaštite ostalih zaposlenih“.

“Trenutno imam dve trudnice, imam starije ljude, i ovo je mera koju smo i ranije sprovodili, jer smo u više navrata morali da obustavljamo rad opštine na nekoliko dana”, rekla je Hodžić za radio kontakt plus.

Povezane vesti:

Opština „neće raditi nedelju dana sigurno“, a u zavisnosti od situacije i broja obolelih, i duže, javlja Kontakt plus.

Kako zakonska obaveza nalaže da se budžet usvoji do kraja meseca, Hodžić najavljuje, da će redovna sednica Opštine Severna Mitrovica sutra ipak biti održana.

“Dešava se da, kada usvojenu odluku pošaljemo Prištini, da oni traže da se nešto koriguje, pa se zahteva da to ne bude na samom kraju meseca. Savet ministarstva je da to bude 27. ili 28, kako bi oni imali vremena da provere da li je sve u skladu sa zakonom. Ukoliko ne usvojimo sutra, rizikujemo da imamo nametnuti budžet”, kaže zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica.

Prema njenim rečima, skupštinska sala je tokom vikenda dezinfikovana. Sednica SO počeće u 15 sati. Nije precizirano prema izveštaju ovog radija da li će biti otvorena za javnost, s obzirom na to da su više puta održavane iza zatvorenih vrata i bez prisustva novinara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar