Nevreme, kiša, leto, letnja kiša, ulica pod vodom
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas će na planinama, u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine (preko 28 m/s). Vetar će u sredu ujutro i pre podne biti u slabljenju, saopštio je RHMZ.

Osim toga, u toku jutra na severozapadu Srbije suvo, a u ostalim krajevima povremeno kiša slabog do umerenog intenziteta. Na planinama sneg (u jugozapadnoj Srbiji uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm).

PROČITAJTE JOŠ

U toku dana dalje slabljenje intenziteta kiše, a kasnije posle podne i uveče prestanak padavina i kratkotrajno razvedravanje.

rhmz
rhmz

U istočnoj Srbiji jak severozapadni vetar.

Vodostaj raste na Limu i Ibru

U hidrološkom upozorenju navodi se da će vodostaj na Limu i dalje rasti, a da će na Ibru kod Raške prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

„Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Limu kod Prijepolja vodostaji će u narednih 12 sati biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata“, navodi se.

Podsetimo, nakon obilnih padavina, mnoga mesta u Srbiji suočavaju se sa poplavama, a situacija je posebno teška u Raški i Novom Pazaru, gde problem pravi planinski bujični vodotoci.

VIDEO Poplave selo Brusnik kod Ivanjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare