Foto: Shutterstock

U subotu (25. juna) se u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuje lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme sa najvećom verovatnoćom razvoja u oblasti jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, saopštio je RHMZ.

Za područje jugozapdne, jugoistočne Srbije, kao i Kosova i Metohije upaljen je narandžasti metealarm, dok su ostali delovi ozančeni žutom bojom.

Foto: hidmet.gov.rs

U slučaju da je upaljen žuti meteoalram vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

PROČITAJTE JOŠ

Narandžasta boja označava – vreme je opasno.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

BONUS VIDEO: Nevreme paralisalo Ivanjicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare