Foto:printscreen/instagram/itskaacyy

Direktor Ekonomske škole u Čačku, Vladan Nicović je brutalno izvređao decu koja su htela da prodaju uskršnja jaja i pomognu ugroženoj porodici iz Atenice, kaže za Nova.rs majka jedne od devojčica, Dragana Brković. Direktor se brani time što, kako kaže, nije dobio obaveštenje Crvenog krsta.

Prema njenim rečima, deca su volonteri Crvenog krsta i nose obeležja te organizacije.

„Imaju oko 1.000 jaja, prodaju ispred Robne kuće u Čačku i želja im je bila da prikupe što više novca za samohranog roditelja troje dece“, priča nam ona.

Oni su, između ostalog, posećivali škole i molili da koliko ko može donira za jaje.

„Otišli su u Ekonomsku školu, gde su u hodniku zatekli tetkice i jednu profesorku. Oni su ih uputili kod direktora“, navodi Brković.

On se, kako tvrdi, izvikao na njih i rekao im da su možda prevaranti.

„Moje dete nema dlaku na jeziku i reklo je – zar mislite da sam sašila odelo Crvenog krsta da bih ukrala 100 dinara za jaja“, kaže Brković.

Ona je istakla da, ukoliko Nicović nije mogao da izađe u susret, nije trebalo da ih vređa.

„To je van svake pameti“, zaključuje Brković.

Sa druge strane, direktor Ekonomske škole navodi da nije imao obaveštenje iz Crvenog krsta o humanitarnoj akciji.

„Samo sam ih pitao na osnovu čega dolaze u školu. Nisam mogao da dozvolim da se vrši trgovina i prodaja. Meni je trebala informacija od sekretarke CK, ali nisam imao najavu. Svakako bih dao nalog da se što više sredstava prikupi. Ali da mi neko uđe sa vrata i ulice kaže da prodaju jaja, na šta to liči?“, kazao nam je Nicović.

Na našu konstataciju da su deca imala obeležja Crvenog krsta, on kaže da je iz te organizacije trebalo da stigne najava.

„Ovo je škola, deca treba da imaju zeleno svetlo od najstarijih i da to uradimo kako treba“, zaključio je Nicović za Nova.rs

BONUS VIDEO Crveni krst Srbije: Reanimacija je neophodna veština!

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram