Foto: Privatna arhiva

Vlasnik firme "Motorino" ne odustaje u nameri da potpuno prisvoji zemljište na Zvezdari, koje pripada Glamočkoj ulici, ali i školi "Desanka Maksimović". Ni 7 traka koje je u prethodnim periodu građevinska inspekcija postavila, kao ni opomene policije, nisu bile dovoljne da ga zaustave. Stanari ulice su potpno nemoćni, a strahuju od scenarija u kom bi ih bahati investitor potpuno zazidao, kao što je to pokušao da učini prošle godine.

Stara zvezdarska ulica iz dana u dan menja svij izgled i gotovo da potpuno nestaje, s obzirom d je nikako potpuno nov objekat, a u toku su i drugi radovi.

„Građevisnka inspekcija je bila i poslavila 7. traku, a on je sve prethodne sam skinuo. Dakle, ništa ga ne sprečava, a ne poseduje nikakve dozvole“, podseća Bojana Samardžić, jedna od stanarki Glamočke ulice.

Foto: Privatna arhiva

Kako je Nova ranije pisala pravni zastupnik vlasnika Motorina, ranije je apelovao na medije da se uzdrže od napada na njegvog klijenta, tvrdeć da se radovi odvijaju po zakonu

Foto: Privatna arhiva

„Pozivam sve da se uzdrže od napada na mog klijenta koje se negde može shvatiti i kao blagi linč jer sve radove koje je do sada preduzimao jesu u skladu sa zakonom s tim što se ograđujem u vezi rekonstrukcije objekta jer nemam uvid da li je u tom slučaju eventualno preduzeta neka radnja van dozvole koju je izdala opštinska uprava Zvezdara. Ali u odnosu na sporni problem koji je privukao pažnju javnosti sve je urađeno u skladu sa zakonom i na privatnoj imovini odnosno parceli koja je u vlasništvu mog vlastodavca, a za šta postoje dokazi“, navodi Petrović.

PROČITAJTE JOŠ

On je podsetio u izjavi koju je tada dao za Novu, da je prdloženo rešenje ovog problema.

„Ukazujem da je zbog navedenog više lica ostalo bez posla i da je oštećen i budžet republike Srbije i budžet Grada Beograda jer tehnički pregled ne posluje i time ne ostvaruje zaradu a sve zbog nastale situacije. Ovim putem pozivam sve strane u sporu, a što sam i na poslednjem suđenju i predložio, da se u razgovoru nađe rešenje jer smatram da je suvišno da se putem medija, društvenih mreža i slično vodi uslovno rečeno rat.“, zaključio je u izjavi za Nova.rs, advokat Nebojša Petrović

BONUS VIDEO: Obišli smo gradilište Šapićeve vile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare