Foto:kamere amss

Gužve na graničnim prelazima širom zemlje beleže se i ovog, poslednjeg vikenda u avgustu, a nepregledne kolone vozila mogu se videti na graničnom prelazu Horgoš.

Putnici na Horgošu za izlazak iz naše zemlje danas čekaju u proseku oko četiri sata, a kolona u obe trake pojedinačno doseže čak oko pet kilometara od granice, pa sve do isključenja za naselje Horgoš.

„Čekamo već dva sata, a kažu da ćemo još tri ili četiri. Otišao sam do granice i čuo da je zastoj kod Mađara. Ne znam šta toliko gledaju i traže“, kaže putnik koji se sa odmora vraća u Nemačku.

Putnik koji u koloni čeka nekoliko sati da izađe iz Srbije kaže reporteru Tanjuga da u Nemačku ide na desetak dana i da mu se ovo ne dešava prvi put.

„Evo od 9 do 13 časova čekam, a još nisam blizu granice. Sećam se da sam 2019. godine čekao oko petnaest minuta. Ovo je strašno i ne znam kako smo i zbog čega došli do ovakvih situacija na graničnim prelazima“, dodao je jedan od drugih putnika.

Situacija na ulasku u našu zemlju na ovom graničnom prelazu se znatno razlikuje u odnosu na prethodne vikende kada se ovde beležilo višesatno čekanje, a sada se maksimalno čeka do pola sata.

AMSS je ranije saopštio da su najveće gužve na izlasku iz zemlje prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar