Saobraćajna gužva na prelazu Preševo Foto:amss.org.rs

Na Gradini se na izlazu čeka 100 minuta, a na Batrovcima 120 minuta na izlazu i 30 minuta na ulazu, prenosi Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Preševo jutros čekaju dva i po sata.

Na Gradini se na izlazu čeka 100 minuta, a na Batrovcima 120 minuta na izlazu i 30 minuta na ulazu, prenosi Auto-moto savez Srbije.

Putnička vozila na izlazu na Gostunu i Špiljanima čekaju po 40 minuta, a na Šidu pola sata.

Teretna vozila na Horgošu i Kelebiji na izlazu se zadržavaju po dva sata.

Prvi radni dan u nedelji samo je za nijansu smanjio pritisak na graničnim prelazima naplatnim rampama i autoputevima, ali su ostale letnje vrućine i vožnja po vrelom asfaltu koja otežava hlađenje vitalnih delova motora i donosi iznenadne kvarove na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije.

Zato je i vožnja u najtoplijem delu dana rizična, pa ukoliko primetite nepravilnost u radu motora ili se suočite sa kvarom na vozilu pokušajte da stignete do prvog bezbednog mesta, parkinga, pumpe ili isključenja sa autoputa kako bi bili na sigurnom dok ne stigne pomoć na putu, savetuje AMS S.

Bonud video: Ukinute epidemiološke mere za ulazak u Srbiju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar