Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Deca koja su se 15. februara otrovala u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

Grujičić je kazala da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

„Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin“, rekla je ministarka.

Istakla je da odgovornim za trovanje dece smatra organizatora događaja, koji bi, dodala je, trebalo da završi u zatvoru.

Pročitajte još

„Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja“, istakla je ministarka zadravlja za TV Blic.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori.

Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici. Na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar