Vladika Grigorije Foto: Zoran Lončarević

Vladika Grigorije oglasio se na društvenoj mreži Instagram, samo dan nakon sastanka s poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon, nakon čega je prošao kroz "toplog zeca" režimskih medija.

Vladika je Fon Kramon upoznao s načinom funkcionisanja Eparhije diseldorfske i nemačke i njene brojne zajednice, izazovima u ostvarivanju boljeg pravnog položaja Eparhije i angažovanjem na međureligijskom dijalogu u okviru nemačkog društva.

„Episkop Grigorije i gospođa Fon Kramon su se prilikom susreta posebno osvrnuli na njenu nedavnu posetu manastiru Dečani. Episkop je zamolio gospođu fon Kramon da sa kolegama evroparlamentarcima uloži napore kako bi privremene vlasti u Prištini sprovele odluku sopstvenog Ustavnog suda iz 2016. godine, čime bi Visoki Dečani povratili skoro 24 hektara manastirske zemlje“, rečeno je u saopštenju ove eparhije.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, usledio je cunami medija bliskih režimu, gde je Grigorije provlačen kroz blato zbog sastanka s ovom političarkom, u čemu su prednjačili režimski tviteraši, poput Nebojše Krstića.

Sve to je bio razlog da se na pomalo neobičan način oglasi i sam vladika, i to na Instagramu.

„Čovek je homo ludens, biće igre. Negde sam pročitao kako u životu treba da budemo ozbiljni kao što smo ozbiljni u igri. Baveći se sportom, naučio sam, između ostalog, da trpim i primam udarce te da uprkos svemu idem napred. To mi je kasnije pomoglo da podnesem apsurdne i besmislene napade onih kojima laž ne silazi s usana, a istina ih ne interesuje“, napisao je vladika na ovoj društvenoj mreži.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare