Foto: 021.rs/Printscreen

Antisemitski grafit protiv epidemiologa dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba, pojavio se tokom noći na zgradi na Novom naselju, samo nekoliko stotina metara od jedine covid ambulante u Novom Sadu.

Uvredljivi grafit protiv doktora Kona osudio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rekao da će grafit hitnom akcijom antigrafit jedinice biti uklonjen.

„Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me je uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona i cele jevrejske zajednice“, naveo je Vučević u saopštenju.

Kaže da je uveren da je grafit mržnje „delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust“.

„Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade“, naveo je Vučević, koji od nadležnih zahteva da što pre ustanove ko je odgovoran za taj vandalizam.

Antisemitski grafit osvanuo je tokom noći na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, neposredno pored autobuske stanice. Na fasadi stambene zgrade ispisano je „Dr Kona na kolac“ i precrtana Davidova zvezda, što je jasna antisemitska poruka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare