Musinu Reku u Adranima, na deonici Ibarske magistrale kod Kraljeva na kojoj je bujica odnela most prošle nedelje, radnici koji rade na sanaciji danas su je premostili. Reč je o privremenoj devijaciji i rešenju kako bi se što pre uspostavio saobraćaj na ovom magistranom putu.

Radovi se privode kraju, a u toku su i pripremni radovi za novi most koji bi trebalo da bude završen za četiri meseca.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da će u sredu posle 18 časova moći da saobraća preko ovog prelaza na Musinoj Reci.

U četvrtak počinje izgradnja novog mosta koji će biti znatno širi i viši od prethodnog, i moći će da primi dovoljnu količinu vode posle obilnih padavina.

Što se tiče privremenog prelaza, on će imati dve trake, biće asfaltiran i imaće potrebnu saobraćajnu signalizaciju. Kako kaže gradonačelnik Kraljeva, prelaz će u potpunosti moći da zameni most dok novi ne bude izgrađen.

Gradnja privremenog prelaza Foto:Nova.rs

„Ukupna šteta po privredu grada Kraljeva, stambene objekte, poljoprivredne useve i infrastrukturi iznosi oko 600.000.000 dinara, od čega je polovina šteta na infrastrukturi. Siguran sam daćemo dobiti pomoć države da izgradimo puteve i mostove koji su uništeni, jer sami to ne možemo da uradimo“, rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Prema rečima Radoice Kočovića iz Gradskog štaba za vanredne situcije iz pojedinih poplavljenih područja voda se sporo povlači, pa tako, dok se izlivena Zapadna Morava ne povuče u svoje korito, lokalni put Grdica – Oplanići još nije bezbedan za saobraćaj.

***

BONUS VIDEO – Šta raditi ako se auto nađe u poplavi? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar