Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Zbog pokušaja izgradnje montažnog objekta za pripadnike komunalne milicije u parku kod 25. maja na Dorćolu, stanari zgrada u ulici Tadeuša Košćuškog ponovo su se danas popodne okupili i zatrpali iskopane rupe za temelj.

Stanari su istakli da oni nemaju ništa protiv izgradnje objekta za komunalnu miliciju, ali da to nikako ne sme da bude na uštrb parka i zelenih površina, kojih ionako ima malo u Beogradu.

„Nećemo odustati od odbrane parka i zelene površine, sve dok ne dobijemo garanciju nadležnih da su odustali od izgradnje objekta na tom mestu“, rekla je Fonetu učesnica protesta Irena Kalmić.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Prvi protest stanara zbog izgradnje montažnog objekta održan je jutros i građani su tada srušili zaštitnu ogradu gradilišta, zbog čega su uniformisani pripadnici iz Policijske stanice „Stari grad“ u toku popodneva priveli jednog od stanara u nadležnu policijsku stanicu.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Juče se zbog istog problema pobunila i neformalna grupa građana „Sačuvajmo Gardoš i Zemun“, koja je održala protest u parku između ulica Dr Petra Markovića i Marka Nikolića u Zemunu.

Gradske vlasti Beograda planiraju da u gradskim opštinama postave 104 montažna objekata za pripadnike komunalne milicije

Policija privela jednog od učesnika protesta

Beogradska policija privela je danas popodne Ljubišu Savića, jednog od učesnika jutrošnjeg protesta građana u parku kod Sportsko-rekreativnog centra „25. maj“, koji se protive postavljanju montažnog objekta komunalne milicije na zelenu površinu.

Savić je potvrdio FoNetu da su mu na vrata stana došli uniformisani policajici.

„Bili su ljubazni i uručili su mi poziv da odmah dođem u stanicu policije Stari grad“, rekao je Savić.

On je istakao da „zna o čemu se radi“, ocenivši da je to „vid pritiska“ na sve one koji se pobune.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

„Jutros sam zajedno sa komšijama i građanima učestvovao na protestu zbog izgradnje objekta komunalne milicije na zelenoj površini, a u jednom trenutku sam i uklonio zaštitnu ogradu na tom gradilištu“, rekao je Savić.

Patrola policije Savića je posle 15 časova dovezla patrolnim automobilom u policijsku stanicu Stari grad.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar