Nesvakidašnji prizor zatekao je građane Brusa u istoimenoj opštini kada je, usred bela dana, na ulicama ovog naselja, prošetalo, ni manje ni više nego lane.

Zbunjeno mladunče srne našlo se u centru zbivanja u sredu ujutru kada je jedan prolaznik uspeo da ga snimi mobilnim telefonom dok je spontano prelazilo ulicu i to na pešačkom prelazu.

Pošto su ga uočili pokraj trotoara, dva automobila zastala su kako bi lane prešlo ulicu, a na snimku se vidi opšte iznenađenje i vozača i pešaka koji su povikali „Evo ga lane“, pitajući se otkud ono ovde.

Pročitajte još:

Životinja je, kako se vidi na snimku, prošla tik pored jednog građanina, a kako deluje, nije se čak ni uplašilo, niti pokušalo da se vrati unazad.

Štaviše, ono je nastavilo dalje, ne osvrćući se na prolaznika koji je pokušavao da ga zaustavi. Jedan čovek je čak uspeo i da ga pomazi, a lane se ni tada nije uplašilo, nego je nastavilo da ide niz ulicu.

Lane u Brusu Foto:Privatna arhiva

Ljudi su počeli da izlaze iz lokala, a oni koji su išli u suret zbunjenoj životinji, zastali su na trenutak kako je ne bi uplašili. Ipak, hrabro lane je nastavilo dalje da korača.

Pitanje je kako se životinja našla baš u centru grada, daleko od šume u kojoj uglavnom boravi. Ipak, prema našim saznanjima i čitaocima koji su nam javili, lane je zbrinuto i vraćeno u svoje prirodno okruženje.

Lane u Brusu Foto:Privatna arhiva

Pretpostavlja se da je neko od prolaznika javilo ovdašnjem lovačkom društvu koje ga je odvelo u šumu odakle je i izašlo.

BONUS VIDEO: Katarina Urosević iz Kamenice pripitomila srnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare