Građani blokirali Preradovićevu ulicu, traže pravdu za Ninu FOTO

Društvo 30. jul. 202122:00
Podeli:
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Građani Petrovaradina okupili su se večeras na protestu "Pravda za Ninu", na mestu na kojem je nastradala Nina Rađenović, nakon što ju je udario automobil, prenosi portal 021.rs

Protest su organizovali porodica i prijatelji nastradale devojke, koji su nezadovoljni načinom na koji se vodi postupak. Okupljeni su blokirali Preradovićevu ulicu u Bloku 8 i odlučili da će blokada trajati do daljeg.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Oni traže da se osumnjičeni vozač sasluša i da mu se odredi pritvor.

Okupljeni građani ostavili su ruže i palili su sveće na mestu na kome je poginula Nina.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kažu da on do sada nije saslušan u tužilaštvu, uz obrazloženje da je tužilac mesec dana bio na godišnjem odmoru, a sada je na odmoru advokat osumnjičenog.

Dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a nakon saslušanja kod tužioca pušten je da se brani sa slobode.

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u tom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Pojedini građani su pokrenuli peticiju da se obližnji prelaz nazove „Ninin prelaz“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar