Ekoloski protest
Ekološki protest ispred Predsedništva, šetnja Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Novom Pazaru se i ove godine ponovila praksa da nema interesovanja građana za javne rasprave o trošenju budžetskih sredstava za zaštitu životne sredine, izjavio je danas Rastko Arsenijević iz Odeljenja za zaštitu životne sredine Novog Pazara.

On je u emisiji „Zeleni minuti“ radija Sto plus naveo da su svoje predloge o načinu trošenja ovogodišnjih 15 milona budžetskih dinara imale samo nevladine organizacije.

Naglasio je da, iako pojedinci imaju pravo da pokreću ekološke inicijative i stavljaju ih na javnu raspravu, ni ove godine nije bilo takvih predloga.

„Retko kada se desi da nam građani u pisanoj formi dostavljaju predloge. Imali smo neposredne sugestije telefonom, a odnosile su se uglavnom na komunalne probleme za koje ovo odeljenje nije ni nadležno“, rekao je Arsenijević.

Tako je odlučeno da se oko polovina ovogodišnjeg budžeta utroši na monitoring podzemnih i površinskih voda, buke i zemljišta, a druga polovina na opremu i mašine koje se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine.

BONUS VIDEO Policija pretresa aktiviste Ekološkog ustanka na auto – putu kod naplatne stanice Paraćin

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar