Render: Bureau Cube Partners/Promo

Stanovnici naselja Bežanijska kosa, koji od početka jula prijavljuju nadležnim gradskim službama svakodnevno pojavljivanje izmaglice i oštrog neprijatnog mirisa naročito u večernjim satima, dobili su odgovor od Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

„Dobili smo odgovor, ali na nivou celog dana, da li to znači da u toku noći jeste, ali ukupno nije, mi to ne znamo. Vidi se na snimku da je izmaglica tu, u noćnim časovima između ponoći i 2 ujutru, ljudi su se žalili da kašlju i ne mogu da spavaju, neke komšije su evakuisali svoje ukućane da bi mogli da spavaju. Očekujemo da ćemo dobiti jasan odgovor o čemu se radi, da se ta pojava obustavi i da se odgovorni kazne“, rekla nam je jedna stanovnica Bežanijske kose, piše N1

Njena komšinica iz naselja Mirjana Micić rekla je da taj miris dolazi iz pravca Ledina.

„Ponašamo se kao detektivi, to je šira površina, dobar deo Bežanijske kose. Mi smo prvi na udaru, posle se ta magla širi na blokovima, oseća se u Vojvođanskoj, miris sagorele plastike i podmukli gas, koji se pojavio par puta. Osećamo miris paljevine, primetili smo da je vazduh bio skroz u redu sve do tih velikih zagađenja, ne znamo šta je to, podmuklo je, legnemo da spavamo. Uznemirilo me je, kao hemijsko čišćenje je“, kazala je ona.

Pozvala je komšije da se osveste i da im se pridruže.

***

Bonus video: Dokle su stigli radovi na vili Aleksandra Šapića


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare