Foto: Shutterstock

Aktivisti Građanskog preokreta pozvali su danas premijerku Anu Brnabić da se izjasni o fabrici vode u Zrenjaninu, gradu u kojem je voda za piće zabranjena 17 godina.

Oni su podsetili da je prilikom posete fabrici vode juna 2019. godine, Ana Brnabić izjavila da je „važno da građani znaju šta radimo, šta smo investirali, zašto se pomeraju rokovi i ko je odgovoran“. Zato su zatražili da saopšti građanima upravo ono što je i sama istakla kao važno – šta rade, u šta su investirali, koji je rok da Zrenjaninci dobiju ispravnu vodu za piće i ko je odgovoran.

Aktivisti Građanskog preokreta ukazali su da je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin prošle nedelje objavilo Izveštaj stručne komisije o radu fabrike vode u kome je konstatovano da to postrojenje ne ispunjava nijedan od 34 tehnička uslova iz ugovora. Komisija je navela i da velik broj uzoraka prečišćene vode nije u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti, da se voda u tom postrojenju ne dezinfikuje po propisima, da rad postrojenja iscrpljuje gradska izvorišta vode i dovodi do propadanja gradskog kanalizacionog sistema.

Fabrika vode ne radi od 20. decembra, kada se u njenom postrojenju dogodila eksplozija u kojoj su povređene dve osobe. Iz Građanskog preokreta ukazuju da je iz budžeta države i grada tokom poslednje dve godine uloženo više stotina miliona dinara u to postrojenje, koje je u privatnom vlasništvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar