viber vajber klajn
Foto:EPA/RITCHIE B. TONGO

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je danas da je to ministarstvo preko vajber aplikacije u prethodna dva dana primilo ukupno 140 prijava o nepoštovanju mera uvedenih protiv širenja epidemije koronavirusa, od kojih je 40 blio neosnovano.

Ðerlek je podsetio da je aplikacija instalirana na broj 0648811405 pre dva dana, 8. oktobra 2020. godine.

„Od ukupnog broja osnovanih 80 prijava se odnosi na grad Beograd, 10 prijava se odnosi na AP Vojvodinu i 10 na ostali deo Srbije, a po prijavama postupaju nadležni sanitarni inspektori“, rekao je Ðerlek za Tanjug.

On je istakao da je juče izvršeno 12 inspekcijskih nadzora ugostiteljskih objekata i da su doneta dva rešenja o zabrani korišćenja prostora zbog kršenja antiepidemijskih mera.

Reč je, naveo je Ðerlek, o ugostiteljskom objektu „Splav Port“ na Ušću koji posluje u sastavu Tim 123 i o objektu „Na vodi kafana“ takođe na Ušću koji posluje u sastavu „Just na vodi“.

Dodao je da je za večeras ponovo u planu zajednička akcija sa MUP-om u kojoj će na objektima koji se ne pridržavaju rešenja biti zalepljene nalepnice o zabrani upotrebe.

„Želimo da se ozbiljno uključimo u kontrolu sprovođenja mera“, rekao je Ðerlek.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram