vranje, Makedonci, vakcinacija
Foto: Sanja Petrov

Za potrebe Gradske uprave, lokalna vlast u Vranju će novcem građana kupiti novi putnički kombi i platiti ga oko 42.000 evra sa PDV-om, odnosno oko 5 miliona dinara (4.955.368,68 dinara). Prema podacima sa Portala javnih nabavki, firma koja je dobila ugovor je Nikom Auto iz Kragujevca, i oni su bili jedini ponuđač.

Iako je budžet za ovu javnu nabavku bio 4 miliona dinara bez PDV-a, Nikom Auto je dostavio ponudu sa ukupnom ponuđenom cenom od 4.129.473,90 dinara, te je Odeljenje za budžet i finansije GU Vranje 27. septembra tražilo od Komisije za javnu nabavku da odobri povećanje budžeta za ovu kupovinu na 4.200.000 dinara.

Naposletku, kombi koja mora biti bele boje, za devet putnika, sa 4 vrata od kojih su jedna bočna klizna, sa klimom, punim naslonima za glavu na svim sedištima, kožni volan, mogućnost prikazivanja navigacije pametnog telefona na ekranu fabičkog radija, povezivanjem i korišćenje Android auto ili Apple car play softvera itd., Grad Vranje će platiti oko 5 miliona dinara sa PDV-om, odnosno oko 42.000 evra.

Kako se može videti u Odluci o dodeli ugovora dostupnoj na Portalu javnih nabavki, ponuđač ima rok od 75 dana da dostavi kombi, a Grad 25 odsto iznosa mora uplatiti u roku od 45 dana od ispostave fakture, dok ostalo plaća u 60 mesečnih rata na osnovu posebnog Ugovora o finansijskom lizingu.

Prema ovom dokumentu, vozilo ima garanciju na 2 godine za motor, bez obzira na pređenu kilometražu i 8 godina garancije na karoseriju protiv korozije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar