Skupština grada, opozicija, metro
Goran Vesić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd uplatio jutros 1,5 miliona dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, koja je zapaljena u decembru 2018. godine.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Grad to uradio na poziv Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, čime je prema njegovim rečima, gradska uprava uplatila 60 odsto potrebne sume za obnovu kuće.

„Smatramo da bilo kakav pritisak na novinare nije dopustiv i imamo i neku vrstu moralne obaveze da učestvujemo u obnovi te kuće, jer je na žalost optuženi za paljenje te kuće bio lokalni funkcioner (predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović)“, kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao i da se nada da je to poslednji takav slučaj na teritoriji glavnog grada i dodao da niko ne sme da bude nebezbedan, bez obzira da li se kritički odnosi prema nečijem radu.

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović bio je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ali je taj sudski postupak poništen iz proceduralnih razloga i vraćen je na početak.

Bonus video – 24 minuta: Zimska idila reportera Tome Mone, a tu je i Sneško Vesić (deo 2)

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare