Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Reditelj Goran Marković prisustvovao je današnjem protestu u Beogradu, a kada se vraćao kući presreli su ga policajci u civilu.

On je na svom Fejsbuk profilu detaljno opisao šta se dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Danas, vraćajući se sa prijateljima kući posle protesta, na Kosančićevom vencu presreli su nas policajac i policajka u civilu i tražili da se legitimišemo. Na pitanje zašto odgovorili su mi da sam se nedolično ponašao. Kako to – nedolično, interesovalo me je. Rekao je da sam hodao sredinom Brankovog mosta. Rekao sam mu da nemam nameru da pokažem ličnu kartu i da mogu slobodno da me uhapse. To ih malo pokolebalo. Kada nam je prišla grupa ljudi, koji su se takođe vraćali sa protesta, i počela sve da snima, policajac je rekao kolegici: ‘Hajde!’ i oboje su pobegli. Toliko o strahu koji ih je obuzeo“, napisao je Marković.

Reditelj je u razgovoru za Nova.rs rekao da je čin pokušaja njegovog legitimisanja bez razloga – znak da se režim uplašio.

„To je veliki strah i panika“, naveo je on.

Upitan kako se osećao u tom trenutku, Marković je rekao da straha nije bilo.

„Nisam bio uplašen zato što sam video da taj policajac nije siguran u sebe. Kada sam rekao da me uhapse ako hoće, video sam da on nije znao šta da radi. A kada su došli ljudi da to snimaju on se odmah okrenuo i pobegao“, ispričao je Marković za naš portal.

Blokada autoputa kod Sava Centra Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, veliki broj građana okupio se danas širom Srbije kako bi iskazao nezadovoljstvo zbog projekta Rio Tinto, kao i najave predsednika Aleksandra Vučića da će potpisati zakon o referendumu i eksproprijaciji.

Današnje blokade puteva prošle su bez većih incidenata, ali je zabeleženo nasilničko ponašanje grupe huligana u Novom Sadu, dok je u Beogradu grupa muškaraca zapalila baklje na mostu Gazela, koje su potom bacili na deo demonstranata.

BONUS VIDEO: Svađa i blokada na kružnom toku Novi Beograd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare