FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP / an

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković podsetio je da građani sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze koronavirusom mogu da se obrate covid ambulantama i u vreme policijskog časa.

„Bez obzira što je u toku policijski čas i postoji zabrana kretanja, apelujem i molim sve građane Republike Srbije koji imaju simptome bolesti, pa makar oni bili i najmanji mogući, da ne odlažu posete lekaru, da se jave u covid ambulante i da mere koje se sprovode u ovom trenutku ne budu razlog za neki izgovor kasnog javljanja lekaru“, rekao je Gojković za Tanjug.

Naglašava da je cilj da svim građanima bude pružena pravovremena i nadasve brza zdravstvena usluga, te da „zbog toga sve ustanove rade punim kapacitetom i bez ikakvog vremenskog ograničenja“.

„Takođe, apelujem i da se ova molba i želja da oni koji su oboleli dođu što pre kod lekara, ne zloupotrebljava, jer stvarno imamo i neke neodgovorne pojedince koji pokušavaju da na ovaj način, praveći se da su bolesni, jednostavno, da kažem, pod navodnicima, zaobiđu utvrđene mere, ali time najviše rizikuju svoje i zdravlje drugih“, rekao je Gojković.

Naglašava da policija nikome neće praviti problem i neće biti prepreka da građani kojima je potrebna zdravstvena usluga, odnosno građani sa simptomima, stignu do covid ambulante.