Zoran Gojković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U poslednje tri, četri nedelje stalno registrujemo sve veći broj zaraženih virusom korona u Novom Sadu, a sve zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Krriznog štaba Zoran Gojković.

On je na TV Pink rekao da su upozoravali građane da moraju striktno da se pridržavaju mera da ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo.

“Ne vidimo još tendenciju pada broja novobolelih. Zdravstvene ustanove u Novom Sadu su pune, Klinički centar Vojvodine radi faktički u četiri kovid zgrade, pet intenzivnih jedinica. Od juče je krenula i vojna bolnica u Petrovaradinu da prima pacijnente”, rekao je Gojković.

PROČITAJTE JOŠ...

Naveo je da su skoro svi kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente i da to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem, na rad, na zaposlene, na sve ono što je vezano za funkcionisanje zdravstva.

“Moramo ići opet u neke teže mere, sada su već i uputni i radovi svih bazena i svega onoga što je moglo da funkcioniše da smo jednostavno se pridržavli onoga o čemu pričamo četiri, pet meseci”, rekao je Gojković i naglasio važnost pridržavanja svih preventivnih mera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare