Zoran Gojković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Najveći broj zaraženih virusom korona i dalje je u Beogradu i Novom Sadu, nešto kompleksnija situacija je u Kragujevcu, a trenutno je posebna pažnja usmerena na Valjevo i Vrnjačku Banju gde imamo povećanje broja obolelih, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na konferenciji za medije, Gojković je kazao da je danas nešto bolja situacija u Kraljevu nego što je bila pre nekoliko dana.

„U ostalim gradovima je situacija relativno pod kontrolom, svuda se epidemiološka kriva zaravnava, ali i dalje je najvažnije da nastavimo da poštujemo mere, jer je to način da se smanji broj novoobolelih“, rekao je Gojković.

Istakao je da su dosadašnji rezultati kontrole broja zaraženih zasluga poštovanja mera svih građana Srbije i zdravstvenog sektora.

Gojković je naglasio da su i dalje rizična grupna okupljanja i kolektivna slavlja.

Direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović, na pitanje da li u Srbiji postoji više sojeva virusa korona, rekla je da u našoj zemlji ima samo jedan tip tog virusa i da je isti onaj koji je identifikovan u Kini u decembru 2019. godine.

„Nemamo podatak o tome da se radi o nekim različitim sojevima virusa korona, postoji jedan jedini koji je identifikovan krajem decembra 2019. godine i to je taj koji je prisutan na teritoriji više zemalja“, istakla je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar