Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na današnji dan, pre 31 godinu, na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je četvoročlana šabačka novinarska ekipa – Zoran Amidžić novinar RTS-a, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca. Za njihovu smrt još niko nije odgovarao. Ko ih je ubio i ko su nalogodavci još nije utvrđeno, kome su i zašto bili meta - još nema odgovora.

Na spomenik u „novinarskom kvartu sećanja“ u Šapcu, novinari iz Dopisništva RTS-a i drugih šabačkih redakcija položiće cveće i odati počast nastradaloj novinarskoj ekipi.

Izveštavanje sa banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak, a vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije potresla je ceo Šabac i javnost.

Mučki, iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik Dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja, i Sretan Ilić, urednik Radio Šapca, podseća RTS.

Ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski put od pre četiri godine nosi njihova imena.

PROČITAJTE JOŠ

Ispred medijske zgrade u „novinarskom kvartu sećanja“, podignut je spomenik kolegama, koji su bili uzor profesije.

Porodica, prijatelji, kolege i javnost ne zaboravljaju i i dalje čekaju istinu i odgovore. I nakon 30 godina kao zalog ljudskosti i profesije – za nezaborav.

BONUS VIDEO: 24 Minuta_ Upravni Odbor RTS protiv Olivere Kovačević. _Da, možda, jok_ (Deo 6)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar