Foto: Printscreen/ Youtube/ Među nama

Gost Nataše Miljković u emisiji "Među nama" bila je novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević koja je govorila o smeštaju obolelih od koranavirusa na sajmu, iseljavanju studenata i prijateljstvu sa Kinom.

Uključivši se u emisiju iz Kragujevca putem video veze, Gligorijević je komentarisala najnoviju izjavu predsednika Srbije Aleksandara Vučića da „moramo da napravimo nešto što izgleda gore od sajma“.

Na Beogradskom sajmu napravljen je improvizovani smeštaj koji je namenjen lakšim slučajevima obolelih od koronavirusa, a slike tog, još uvek neopremljenog prostora, objavljene su u medijima.

„Ne radi se o tome da li je moj politički stav naklonjen Aleksandru Vučiću ili nije, strah može da bude dobar jer će naterati građane da ostanu kod kuće i da se ponašaju odgovorno. Međutim on ne može da proceni do koje granice to može da bude racionalni strah a preko koje on predstavlja paniku“, rekla je Gligorijević.

Dodala je da ne treba toliko da se plašimo tog sajma iako predsednik pokušava da nas prepadne do mere kada to zaista može da se pretvori u ozbiljnu paniku i da prosto postane opasnost za društvo.

„Nama je sada potrebno da budemo racionalni“, rekla je Gligorijević.

Na pitanje zašto politika ne prati struku i ne smiruje situaciju, odnosno da li ih predsednik minira sa njegovim izjavama i pretnjama, Gligorijević se složila da predsednik minira struku ali da mislim ne tu ne postoji namera.

„Zapravo ovde se radi o tome da neznanje minira znanje, a s druge strane vlast ima veći autoritet od struke. Međutim ova situacija se neće završiti sutra i zato političari treba da spuste loptu“, rekla je ona.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram