Zicara Novi Meksko spasavanje
Foto:Tanjug/Roberto E. Rosales /The Albuquerque Journal via AP

Zbog tehničkih problema, žičara Pančićev vrh na Kopaoniku već nekoliko dana nije u funkciji. Zbog toga se stvaraju gužve. Iz "Skijališta Srbije" kažu da se radi na otklanjanju kvara. Ali, nisu saopštili kada će žičara ponovo proraditi.

“Skijališta Srbije” su ove godine povećali cenu ski pasa za deset odsto, a kao obrazloženje su naveli da je “završen investicioni ciklus sa značajnim unapređenjem ponude”.
A onda, samo mesec dana kasnije, skijaši su se suočili sa problemom. Žičara Pančićev vrh poslednja dva dana nije u funkciji. I to u jeku sezone, kada je Kopaonik pun skijaša. I niko ne zna kada će proraditi, a pojedine prognoze su da glavna žičara nedelju dana neće biti u funkciji.

PROČITAJTE JOŠ

“Sramota. Uprava Skijališta nisu na vreme uradili remont. Sada se hiljade skijaša gura”, “Pakao. Nemam reči. Stajao sam sa detetom u redu sat vremena”, “Žičara Pančićev vrh se kvarila još na ski openingu, što znači da je nespremna ušla u sezonu, ali zato je ski pas poskupeo. Nestaje voda, cene kao u Švajcarskoj…” samo su neki od komentara ljutih skijaša koji su došli kako bi praznične dane proveli na Kopaoniku.

Foto: Zvanični sajt Skijališta Srbije

Cena šestodnevnog ski pasa za odrasle kreće se u rasponu od 16.600 do 18.000 dinara, dok se cene jednodnevne ski karte kreću u rasponu od 3.700 do 4.300 dinara.
Četvoročlana porodica ne može da pođe bez najmanje 1.500 evra. Za te pare, na Kopaoniku, mogu da iznajme skroman smeštaj, daleko od centra, pokriju trošak hrane i kupe šestodnevni ski pas. Samo za njega treba da izdvoje oko 400 evra.

Ali, ovo nije bio jedini problem. U prvim danima Nove godine, gosti, a njih je prema nekim procenama oko 30.000, suočili su se sa time da nemaju vodu. Zastareli vodovodni sistem pokazao je svoju slabost. Više ne može da izdrži prekomernu gradnju na Kopaoniku. Proizvod toga je bio isključenje i nestašica vode. A naš najpoznatiji skijaški centar bio je prinuđen da u centru postavi cisternu sa pijaćom vodom.

BONUS VIDEO: Spasavanje povređenog skijaša na Kopaoniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare