Tim Žabice Foto: Nova.rs

Pobednici 4. po redu hakatona za srednjoškolce koji se održao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu u organizaciji studentskog udruženja FONIS su tim Zabice iz Gimnazije u Kraljevu.

Najboljih osam srednjoškolskih timova iz cele Srbije imali su priliku da pokažu svoje znanje i veštine. Cilj je bio da u vremenskom periodu od 24 sata naprave što bolju aplikaciju na zadatu temu.

Ovogodišnja tema bila je podizanje svesti o društvenim aktivnostima u svom gradu. Ćlanovi tima Zabice iz Kraljeva, Anja Bojić, Mateja Tomić i Dušan Veljković su zajedno sa stručnim mentorom Matijom Nikolićem kreirali rešenje pod nazivom „Zelena budućnost“.

Aplikacija o očuvanju životne sredine pretvara se u zabavnu aktivnost koja pored ekološke pomoći korisniku pruža mogućnost dobijanja kupona i popusta u radnjama firmi koje putem aplikacije sprovode akcije ćišćenja.

Tim Žabice Foto: Nova.rs

Aplikacija osim pogodnosti za korisnika, pruza firmama vrstu marketinga. Tako se mogu takmičiti među sobom u tome koja će sprovesti najviše akcija i tako se istaknuti kao firma koja najviše brine o životnoj sredini.

Bonus video: Hakaton – takmičenje od 24 sata za sve srednjoškolce

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare