Foto: Jovo Mamula/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Komandant 4. brigade Kopnene vojske sa sedištem u Vranju brigadni general Slobodan Stopa izjavio je da su pripadnici te brigade, tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, u jednom trenutku obezbeđivali oko 2.500 migranata raspoređenih u pet prihvatnih centara u Pčinjskom okrugu, i da u tom procesu nije bilo nikakvih problema.

Stopa je za interent portal Slobodnarec.eu izjavio da je zadatak pripadnika ove brigade bio sprečavanje nekontrolisanih izlazaka i kretanja migranata za vreme vanrednog stanja, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19.

„Tokom izvršavanja zadataka postavljena su jasna pravila ponašanja koja su poštovana od strane migranata i nije bilo problema. Koliko sam upoznat sa namerama ovih ljudi, njima je cilj da nastave svoj put prema zapadnoj Evropi tako da ne predstavljaju pretnju po bezbednost naših gradjana“, naveo je Stopa.

On je dodao da se situacija prati i da su pripadnici vojske spremni da reaguju „ako se pretnja po bezbednost građana na jugu Srbije pojavi“, u skladu sa donesenim odlukama.

„O načinu izvršenja ovog zadatka, o profesionalizmu pripadnika 4. brigade Kopnene vojske, govori i gest migranata koji su naše vojnike i starešine ispratili aplauzom prilikom odlaska iz prihvatnog centra u Vranju“, istakao je Stopa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar