Garaža Kliničkog centra Srbije postala je svojevrsni lavirint iz kog se, kada jednom uđete, veoma teško izlazi. Poslednji u nizu primera je iskustvo našeg čitaoca Igora koji je čekao puna četiri sata kako bi se domogao "slobode".

Naplata parkinga pacijentima i njihovoj pratnji u garaži Kliničkog centra Srbije, koja je inače izgrađena bez potrebnih dozvola, počela je u februaru ove godine.

Igor V, čitalac našeg portala tačno četiri sata izlazio je iz ove garaže.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

„Parkirali smo se oko pola 8. U pola 10 smo došli po kola, a garažu smo napustili u pola 2. Nije bilo tu policajaca koji bi kontrolisao saobraćaj. Iz garaže je izlazio kako je ko stigao i stvori se čep“, kaže Igor V.

Dodaje da praktično vozači na pet minuta naizmenično uspevaju da se domognu Resavske ulice.

Foto: Ana Marković/Nova.rs

„Policajci su rekli da ih ne interesuje garaža, nego dole kružni tok. Kada pitamo ove u garaži, uglavnom prebace odgovornost na policajce. A u tim nepreglednim kolonama ima sigurno i onih koji su bolesni“, ističe naš sagovornik.

U garaži „Resavska“ postoji 639 parking mesta na šest nivoa.

PROČITAJTE JOŠ

Ministarstvo zdravlja raspisalo je u avgustu 2021., javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom (garaže „Resavska“, „Centralna-Helidrom“ i garaža „Deligradska“) u okviru kompleksa UKCS, a vrednost ukupnog projekta, izgradnje sve tri garaže je 3,33 milijarde dinara, odnosno 28,4 miliona evra.

BONUS VIDEO: NEBOJŠA DUGALIĆ I DARJAN MIHAJLOVIĆ: AKO PROĐE ISELJENJE BOŠKA BUHE, SLEDEĆE JE IZMEŠTANJE NARODNOG POZORIŠTA ZBOG JAVNE GARAŽE

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare