Foto: Beograd.rs

Beogradski vrtići potpuno spremni dočekuju decu u ponedeljak, kada ponovo u predškolske ustanove kreće oko 13.500 mališana, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak napominje da je sva zaštitna oprema nabavljena, da su roditelji obavešteni o merama koje moraju da poštuju, da su zaposleni spremni, a hrana poručena, saopštila je Gradska uprava.

Naveo je da se u ponedeljak primaju deca sa potvrdom pedijatra da su zdrava kao i potvrdom roditelja od poslodavca da moraju da se vrate na posao, te da su roditelji u obavezi da prilikom dolaska u vrtić nose zaštitne maske i rukavice.

Gak je istakao da je Sekretrijat za obrazovanje i dečju zaštitu nabavio 100.000 jednokratnih i 17.000 perivih maski za zaposlene, 100.000 pari rukavica, 450 dezobarijera, 350 beskontaktnih toplomera, 1,8 tona natrijum- hipohlorita za dezinfekciju površina, 1.000 litara alkohola, 600 vizira, po 200 skafandera i mantila za medicinske sestre na preventivi za potrebe soba za izolaciju.

Podsetio da su vrtići dezinfikovani i da su sva dvorišta tretirana protiv krpelja, te da su svi uslovi da se u datim okolnostima otvore vrtići ostvareni, uz neophodno odgovorno ponašanje svih.

Vrtići su zbog epidemije virusa korona zatvoreni od 16. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar